Thursday, August 25, 2016

Perut mengeras kerap mggu 36 nii

Minggu 36 ni mmg menduga ibu..berjalan pun slow ja....sakit menekan2 kat bahagian bawah perut...masih lagi kerja...banyak audit report nak kena siapkan...

entah lah dulu rasanya xda rasa sakit mcm ni...gi kerja smpi 40 week..boleh bawa kete sendiri lagi..mungkin sbb tahun lepas 2x gugur kot sbb tu ada effect kat peknen kali ni....

Baby dalam perut ni...maafkan ibu sbb emosi masih tak stabil...tekanan darah aritu low...kepala slalu pening2....ibu stress kot...entah lah....

Masih pikirkan kempunan ibu nak menimang anak lelaki yg x kesampaian....emm....

Tuesday, August 23, 2016

Operate 9/9/16


Semalam dah jumpa pakar kat Hospital Shah Alam....scan doc kata gegirl lagi kali ni....frust tu mmg tak terkata....sampai tumpah air mata..kali ke-3 caeser...amat sukar utk lalui kekecewaan ni....pakar kata kalu luka ibu melekat-lekat mungkin kena terus ikat...jadi tak berpeluang lagi nak dapat anak...sgt mengharapkan anak kali ni lelaki...

9/9/16 tarikh operate ibu...baby yang ibu kandung 9 bulan dgn penuh kepayahan insyaallah akan melihat dunia nanti....

Tawakal...itulah yg boleh diucapkan....

Tuesday, July 19, 2016

Mudah2an anak lelaki kali ni


Dah lama sangat x buka dan update blog ni...lega dah lepas semua morning sickness...muntah time penat sgt jer....tak pun kalu bau yg x kena dgn saluran tekak ni lps makan mesti muntah balik...paling ketara bau tempoyak...hehe..dah masuk 3rd trimester ni lega sgt....berat bdn pun baru mula dah naik dah....aritu posa total turun 4kilo...emm....bila hari posa, baby punya korek tu dari tghari smpai la ke ptg buka posa tu....x duduk diam....masak tetap masak utk somi....masak lemak...huhuhu

Bentuk perut ibu mcm x bnyk beza dari mengandung yg dulu....ibu sedih sgt kalu ada mulut2 jahat yg sengaja mengata....kite peknen dia pulak yg dengki...huh

Ibu sgt2 berdoa anak yg dikandung kali ni lelaki...tiap2 hari kat opis mesti tingok tanda2 mengandung bayi lelaki....bentuk perut ibu tak la runcing dah tajam mcm kwn ibu kat opis ni yg peknen anak lelaki....mmg tajam perut dia....hearbeat baby ibu ni tiap kali bawah 150...yang terbaru 7bulan bacaan dia 138...berbunga-bunga hati ibu sbb satu tanda lelaki dah dpt...huhu...walaupun belum pasti lagi...doa dan tawakal sajalah

 Kalu ikut dari segi aktif mmg aktif...Cuma x dpt bezakan dgn yg dulu..x hingat dah ms peknen Nana ngan Caca dulu

 Kali ni gerak bnyk bhgian bawah....baby dekat sgt dgn pundi kencing....rapat sgt rasa dia kat situ...pusat pun naek sket....

 Laen2 tanda tak pasti plak....test air kencing dgn soda bikarn=bonat belum buat pulak...hehehe...skrg 31 mggu...lagi 2mggu lg scan kot...kat spital...mgkin akan nmpk lah...ibu tawakal dan berdoa anak ibu yg ni lelaki...kali ni pun ibu kena operate..harap2 doktor tak ikat lah lagi peranakan ni...nak peknen lagi anak ke4 nanti....insyaallah..Aminn

Wednesday, March 9, 2016

Sedihhh......

Lagi 2 hari kami akan bertolak ke Krabi...konvoi kete....

Tapiiiii......................

Hari ni rasa x best sgt sbb pagi tadi en somi asyik nak ngamuk jer marah2 anak ibu Nana...dia nangis cian ibu tengok dia....marah kat ibu la sbb bangun lmbt siapkan anak2 nak pegi skolah...sbb tu dia kata langgor kete orang...xbest betullah mcm ni...kite yang dah abis kudrat ni menjaga anak2 muntah riuk semua bukan nak simpati...lagi tambah marah pulak ada....kalu ikut nak je melawan...tp gagahkan diri diam ja...kalu ikutkan hati mau ja halau en somi kuar...dah la lama tungu dia balik dari offshore ingat boleh lah nak bermanja ngan anak2 tapi dia buat mcm tu pulak...sedih betul....
Anak2 pun tgk tak mesra dah...emm...simpan jer la dalam hati....nak wat camn kan...sekian....

Monday, February 29, 2016

Langgor kete orang..ujian tgh peknen kali ni

Assalam,,
Aduih smlm xlrt sgt..Allah saja maha tahu betapa gagahkan diri...tgh malam batuk2 tak bole tdo malam...duduk jer kan penjuru katil mengenangkan nasib yg melanda diri..lepas solat subuh xtahan tahan terus makan ubat batuk dan tdo balik...meseg kat kawan opis kata mc
 
dalam kul 9 bangun bawa anak2 mandi dengan perut kosong muntahkan dulu cairan biasa dan kelat bewarna kuning tu...alahai...siksanya
 
dah siap anak2 bawa kuar...nak kena gi amek mc dulu settlekan..kang lambat2 jadi mc halfday plak....
 
elok2 nak kuar dpn pintu pagar budak2 bising2 dalam kete langgor pulak kete anak jiran parking depan umah...kedegung!!!!!!!!!! adeh dugaan sungguh...pastu pegila panggil jiran bgtahu menantu yg pompuan..dia kata xpa jap lagi tungu laki dia balik tgk camana...emm...xngapala bgathu dia nak gi klinik dulu amek mc...xsihat bdn sgt...dgn rumah bau busuk cikti buat kerja...ciss....habis busuk umah ...x tahan bau
 
Balik klinik singgah makan jap kat Cili Merah Seksyen 9...makan gulai darat ikan masin tapi xselera langsung...sayang btoi....huhuhu...pastu tghari antar Caca pegi skolah TTDI Jaya...lepas hantar dia balik settlekan yang langgor kete orang tadi.....bincang2 punya bincang dia suh baya 500.nak wat report tiada daya nak ke balai polis....letih tuh...kang nak settle insuran plak...dah le en somi x dak ni....Nana pulak asyik buat perangai nak nagis ja kerja dia....
 
masuk rumah settlekan bau busuk dalam umah...kuarkan sket brg2 yang letak luar dulu...jgn kucing kencing udah le....dah satu hal plak
 
petang terus penat tdo..Nana tgk laptop..dah pandai nak marah2 dah kalu utube hang
 
emm..anok anok.....petang gi amek caca balik skolah...pastu singgah makan kat tempat biasa...Restoran Ikan Bakar TTDI Jaya....tekak xlalu paksa telan gak
 
Balik umah....macam biasa muntah abis kuar makanan siang hari bila mandi waktu magrib....aduh...perut kosong balik....
 
nak tdo malam ngan Caca makan roti sekeping....tdo awal....tgh malam mesti terjaga 2-3 kali muntah...rasa terok sgt.....alahai nasib......

Doa2 la la semoga dapat anak lelaki...aminnn
 
Caca smlm bnyk sembang2..dia kata belum bersedia nak jadi besar sbb kena belah perut sakit...huhuhu....Caca Caca....